Ohjelma

Huippupuhujia ja timanttista ohjelmaa

Ohjelma täydentyy jatkuvasti järjestelyiden edetessä. Tältä sivulta löydät koulutusten, puhujien ja sosiaalisen ohjelman tiedot. 

Ohjelmamuutokset mahdollisia

Keynote speakers

Ismo Apell

Vuorovaikutuksen sietämätön keveys

Vuorovaikutuksen sietämätön keveys pitää sisällään mahdollisuuden tutkia ihmisten välisiä vuorovaikutustilanteita, sanattoman viestinnän ja kehonkielen kautta. Puheenvuorossa tutkitaan muun muassa työpaikkauupumuksen ja työssä jaksamisen perimmäisiä syitä, jotka ovat pääasiallisesti ihmisessä itsessään olevia vuorovaikutusongelmia. Luennolla ei anneta valmiita vastauksia, vaan annetaan kuulijan pohtia asioita itse. 

Näyttelijä-ohjaaja ja yrittäjä Ismo Apell käy puheenvuorossaan erilaisia tilanteita läpi omakohtaisten kokemusten ja tarinoiden kautta. Luento on äärimmäisen huumoripitoinen ja viihdyttävä, jossa itse opetus on piilotettu viiltävän komiikan ja itseironian ruoskaan.  

Ismo tunnetaan parhaiten muun muassa tv-sarjoista Puhtaat Valkeat Lakanat, Karjalan Kunnailla, sekä Keihäsmatkat. Hän toimii kahden yrityksen ja kahden kesäteatterin toimitusjohtajana, joiden lisäksi Ismo järjestää Tuotantotalo Turpatallin kautta luentoja ja koulutuksia muun muassa kehonkielestä ja yrittäjyydestä. 

Ismo Apell
_MG_0863_2_web

Tommi K. J. Taskinen

Speaker´s personality – hide or shine?

Life is storytelling from cradle to grave. We hear and tell stories. Stories make us feel good or bad, they make us cry and laugh. Stories make us act. Story itself is one thing, storyteller is another. In his keynote Tommi K. J. Taskinen ponders relationship between a story and the storyteller´s personality in public speaking situations. Should I shine or should I hide?

Tommi is international business lawyer, leader, writer, speaker and forever dreamer. He has worked two decades in global business telling stories which have lead closure of transactions, dispute resolutions and organizational change. Tommi has also told and listened stories in events, plays and workshops around the world. He has been involved in amateur theatre for 20 years and he published his first novel “Tulenhaltija ja minä” in 2020. Tommi believes that storytelling is a wonderful form of being and his passion is speaking.

Leo Kirjonen

Media – ystävä vai vihollinen

Leo Kirjonen on kirjoittaja, toimittaja sekä näyttelijä. Kirjonen on työskennellyt yli 15 vuoden ajan esittävien taiteiden sekä TV:n, radion että printin parissa toimittajana, käsikirjoittajana, näyttelijänä sekä esiintyjänä. 

Toimittajan työn lisäksi Kirjonen on kirjoittanut tv-sarjoja, mainos- ja brändivideoita sekä musiikkivideoita. Kirjonen yhdistää työssään markkinoinnin sekä kokonaisvaltaisen viestinnän. Lähtökohtana on aina ihmisen huomion saaminen. Tärkeimmäksi osatekijäksi nousee kuluttaja, jonka ympärille viestinnän keinot räätälöidään aina tapauskohtaisesti. 

Kirjonen käsittelee puheessa lehdistötiedotteen sudenkuoppia, yritysviestintää, tiivistämisen merkitystä ja kuinka huomiota herätetään. 

Kirjonen käy läpi esimerkkejä oman uransa varrelta kohtaamistaan tapauksista, jotka ovat monet nostattaneet somemyrskyn ja puhuttaneet viikkokausia iltapäivälehtien kansissa sekä valtamediassa. Esimerkkitapausten kautta pyritään löytämään ne keinot, joiden avulla viestintä valjastetaan omaan käyttöön ja siitä saadaan maksimaalinen hyöty irti. 

LeoKirjonenBody
jussi_murtasaari

Jussi Murtasaari

Digitaalisen viestinnän mediajätit ja paikallisuus

Onko sosiaalinen media maakuntalehden isäntä, renki vai jotain muuta? – Näin maakuntalehti käyttää sosiaalista mediaa ja analytiikkaa sisältöjen tekemisen tukena. 

Jussi Murtasaari työskentelee digipäällikkönä Savon Sanomissa. Hänen vastuullaan on Savon Sanomien digitaalisten julkaisukanavien kehittäminen sekä päivittäisen toimitustyön johtaminen.

Murtasaari on työskennellyt viestintäalalla yli 20 vuotta. Vuosien varrella työkokemusta on kertynyt maakunta- ja paikallislehdistä, televisiosta, radiosta ja verkkomedioiden tekemisestä.

Huippupuhujia ja kouluttajia

Koulutukset

Koulutusohjelmista löytyy kattava valikoima, lue lisää kouluttajista ja puhujista alta. Koulutusohjelman sisällöistä löydät taatusti sinua ja bisnestäsi tukevat ohjelmat!

Hakukoneoptimoi tekstisi – tavoita lukijasi

Koulutuksessa tutustumme hakukoneoptimoinnin perusteisiin blogitekstin tai muun artikkelin optimoinnin näkökulmasta. Hakukoneoptimointia tukevana työkaluna tutustumme WordPressin Yoast SEO -lisäosaan. Koulutus keskittyy erityisesti yksittäisten artikkeleiden optimointiin.

Kouluttajana toimii
Joanna Hoffren
toimitusjohtaja, e-Sollertis Oy

Koulutus sopii sinulle, joka

 • kirjoitat blogitekstejä tai muita artikkeleita tai
 • toteutat verkkosivuille tuotetekstejä tai
 • haluat oppia optimoimaan WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutettuja sivuja.

 

Koulutuksessa opit

 • artikkelin optimoinnin perusteet kuten missä yhteyksissä halutun hakusanan tulee esiintyä ja miten artikkelin otsikko tukee optimointia,
 • Yoast SEO-lisäosan toimintaperiaatteen,
 • huomioimaan hakukoneoptimoinnin artikkelin toteutusvaiheessa.

 

Koulutus ei vaadi aiempaa tietotaitoa hakukoneoptimoinnista. Mikäli olet aiemmin käyttänyt WordPress-julkaisujärjestelmää, niin se auttaa omaksumaan esitetyt asiat, mutta WordPress-osaaminen ei ole välttämätöntä. 

Kouluttajana toimii e-Sollertis Oy:n toimitusjohtaja Joanna Niininen. Sollertis toteuttaa asiakkailleen vaikuttavaa verkkonäkyvyyttä, joka sisältää hakukoneoptimoinnin toteuttamista, verkkosivujen uudistamista, digimarkkinointia ja taustalla pyörivien palvelinjärjestelmien tarjoamista.

Joanna toteutti ensimmäiset verkkosivunsa 2000-luvun alussa, josta lähti liikkeelle innostus verkon valjastamiseen markkinoinnin käyttöön. Vuosien varrella hän on ollut toteuttamassa verkkosivuja ja niiden optimointia, rakentanut markkinoinnin automaatioita, valmentanut ja auttanut yrittäjiä siirtämään toimintaansa verkkoon. Vapaa-ajalla Joanna kirjoittaa Älykodin avaimet-blogia.

Aktiivinen viestintä ja vuorovaikutus etätiimissä

Sanna-Riikka_Valtonen

Tässä koulutuksessa saadaan eväitä virtuaalisen vuorovaikutuksen lisäämiseen ja sen ymmärtämiseen, mitä tulee ottaa huomioon, millaisia pelisääntöjä rakentaa ja miten aktivoida tiiminjäseniä etätiimissä.

Kouluttaja toimii
Sanna-Riikka Valtonen
Timanttia Consulting Oy

Kenelle

 • Hajautettua tiimiä tai etätyötä johtaville esihenkilöille, projektipäälliköille ja tiimin vetäjille
 • etätiimeissä toimiville asiantuntijoille, jotka haluavat kehittää niin omia kuin koko tiiminsä virtuaalivuorovaikutustaitoja.
 • Erinomainen paketti jokaiselle nuorkauppakamarin hallitus-, alue- ja keskusliittovirassa toimivalle.

 

Mitä saat koulutuksesta

 • Työkaluja ja ideoita vuorovaikutuksen lisäämiseen
 • Osaamista pelisääntöjen rakentamiseen
 • Ideoita tiiminjäsenten aktivointiin
 • Vinkkejä yhteisöllisyyden rakentamiseen ja ylläpitämiseen

 

Kouluttaja Sanna-Riikalla on yli 15 vuoden kokemus etäjohtamisesta sekä vuorotyön johtamisesta vähittäiskaupassa. Hän on myös tehnyt 100-prosenttista etätyötä kotitoimistosta kansainvälisessä tiimissä vastaten koko Suomen myyntiverkoston johtamistaitojen ja myynnin kehittämisestä.

Sanna-Riikalta löytyy runsaasti hyviä vinkkejä käytännön etätyöhön niin työntekijän kuin esihenkilön näkökulmasta. Esihenkilöiden ja työntekijöiden kouluttaminen ja valmentaminen on sisältynyt osaltaan hänen työnkuvaansa koko työuran ajan.

Iloisen pirskahtelevalla tyylillään Sanna-Riikka tuo teorian konkreettisiksi käytännön toimenpiteiksi. Hänellä on myös vahva kyky tuoda strategia osaksi liiketoimintaa. 

Draivia esiintymiseen

Tiina_Naumanen_kuva

Millaista on hyvä esiintyminen? Miten vakuutetaan ja argumentoidaan? Miten rakennetaan herättävä hissipuhe? Voiko esiintymisjännitystä lieventää? Mitä etäesiintymisessä kannattaa huomioida?

Työpajassa harjoitellaan asiantuntijan esiintymistaitoja kuten kohdentamista ja vakuuttavuutta, treenaillaan herättävää hissipuhetta sekä annetaan työkaluja esiintymisjännityksen lieventämiseen. Kaikki tämä tietenkin hyvällä ja kannustavalla draivilla. 

Kouluttajana toimii
Tiina Naumanen
Viestintäkoulutus Draivi

Työpajasta saat 

 • eväitä oman viestintätyylin ja viestijäkuvan löytymiseen sekä
 • varmuutta ja työkaluja vakuuttavaan ja vuorovaikutteiseen esiintymiseen. 

 

Tiina Naumanen (KM, FM) työskentelee viestinnän ja draaman kouluttajana sekä esittävän taiteen ammattilaisena vuonna 2008 perustetun yrityksensä Viestintäkoulutus Draivin kautta. Hänen erityisosaamisenaan on mm. esiintymistaitojen, vuorovaikutustaitojen ja ryhmäviestintätaitojen kouluttaminen. 

Koulutusmenetelminä Tiina käyttää toiminnallisia menetelmiä, joissa korostuu toiminnallisuus, konkreettisuus ja elämyksellisyys. Tiinalla on yli 20 vuoden kokemus yritysten ja yhteisöjen kouluttamisesta sekä vahva osaaminen myös opettajana ja asiantuntijana eri oppilaitoksista. Esiintymisen kentällä Tiina työskentelee mm. näyttelijänä, ohjaajana ja juontajana.

Viestinnän monet kasvot

Marko Kilpi

Puheenvuorossa kuulemme siitä, miten erilaista viestintä on riippuen siitä, että kuka viestii ja kenelle viestitään. Kansanedustajan, kirjailijan ja poliisin viestintä eroavat toisistaan todella paljon. Miten kohderyhmä otetaan huomioon ja miten viesti saadaan perille?

Kouluttajana toimii
Marko Kilpi
Poliisi, kirjailija ja kansanedustaja

Puhujana toimii Marko Kilpi. Hän on kuopiolainen kirjailija, poliisi ja Kokoomuksen kansanedustaja. Markon leipätyö sijaitsee Kuopion pääpoliisiasemalla, jossa hän toimii hälytys- ja valvontaosaston vanhempana konstaapelina. 

Kriisiviestinnässä johtajuus ratkaisee lopputuloksen

Jenni-Rajahalme_kuva

Ympäröivästä maailmasta on tullut nopeampi kuin koskaan. Jokaisen toimijan pitää valmistautua kriisiviestintään selkeänä osana toimintaa. Miten se tehdään? Miksi johtajuus on merkittävä osa kriisiviestintää? 

Kouluttajana toimii
Jenni Rajahalme
Viestintätoimisto Kumppania

Jenni Rajahalmeella on takanaan satoja koulutuksia ja keynote-puheenvuoroja huippupalauttein. Hänen ainutlaatuinen tapansa kertoa tarinoita ja ratkaisuja on mieleenpainuvaa ja innostavaa. Jenni on toiminut kriisiviestinnän asiantuntijana yrityksille, yhteisöille ja julkisuuden henkilöille yli kymmenen vuoden ajan.

Hän kuvaa kriisiviestintää näin: ”Olen nähnyt kaiken mahdollisen ja mahdottomaltakin tuntuvan tapahtuneen erilaisissa viestinnän kohuissa. Lähes aina kriisit tulevat yllättäen ja silloin jokainen käytettävissä oleva minuutti pitää käyttää oikein. Jos on valmistauduttu perusasioiden osalta, sitä parempi on yleensä lopputulos.” 

Jenni Rajahalme on viestintätoimisto Kumppanian osakas ja viestinnän asiantuntija. Hänellä on taustalla yli 15 vuoden kokemus työelämän ja viestinnän kehittämisestä. Hän on vaikuttanut järjestötoiminnassa yli 12 eri hallituksessa sekä neljän eri yrityksen hallituksessa. Hän on Suomen Nuorkauppakamareiden entinen kansallinen puheenjohtaja vuodelta 2017.

Kuinka huijata Power Pointilla

Kaikella viestinnällä on joku tarkoitus ja päämäärä, oli se sitten tiedostettua tai ei. Tietoa välitetään eri medioiden ja esitysvälineiden avulla meille enemmän kuin koskaan eikä tietolähteen tarkoitusperistä voi aina olla varma. Tule siis kuulemaan ja kokeilemaan miten voit tunnistaa erilaisia vaikutuskeinoja ja käyttää tekniikoita omien päämääriesi edistämiseen.

Kouluttajana toimii
Lars Remes
Docue

Build connections and trust

Do you want to be a leader who knows the strengths of their team, makes sure that everyone feels heard and communicates openly? In this workshop we’ll develop your competencies as a leader, especially when it comes to communication with and within your team. Come with an open mind and be ready to try new things, discuss, and reflect.

Trainer
Marjut Jalkanen
MagiCAD

Marjut Jalkanen has been a trainer for more than 6 years and has hundreds of hours of experience in delivering different kinds of training session, including an 8-day training for future trainers. Her training style is experiential and participatory so don’t expect long lectures. Marjut works as a people & culture specialist at MagiCAD group where she is responsible for talent management and internal communication.

Tulevaisuustyöpaja: Strategiset kumppanuudet

(ja kumppanuushankintaan liittyviä johtamisnäkemyksiä) 

Onko tavoite selvä, mutta kiireessä on unohtunut pohtia miksi ja millaisia kumppanuuksia tarvitaan tavoitteen saavuttamiseksi? 

Kansallisen strategiatyöryhmän järjestämä työpaja haastaa osallistujat pohtimaan miten sponsorihankinnasta siirrytään kohti kumppanuuksien rakentamista sekä miten kumppanuuksista voidaan rakentaa strategisia kumppanuuksia. Pohdimme myös strategisen johtamisen näkökulmasta miksi tarvitsemme kumppaneita ja miten erilaiset kumppanuudet tukevat asetettujen tavoitteiden saavuttamista sekä tutustumme esimerkkien kautta millaiset tekijät auttavat kumppanuuksien rakentamisessa ja kasvattamisessa. Työpajan tavoitteena on herätellä ajatuksia kumppanuuksien rakentamisesta niin kamaritoiminnassa kuin (t)yöelämässä. 

Improklubi

Impropuheilla paremmaksi puhujaksi?

Impropuheet ovat puhelajina joustava ja nopea tapa kehittyä puhujana. Nouset lavalle, saat aiheen ja lyhyen n. 30sek ajan miettiä sisältöä, jonka jälkeen pidät 1-2min puheen. Jännittävä ja hauska tapa saada määrällistä kokemusta julkisessa puhumisessa.

Kouluttajana toimii
Lauri Lehmusvirta

”Jokainen kerta lavalla on tilaisuus tulla paremmaksi puhujaksi!”

Jännittääkö ihmisten edessä puhuminen? Niin meitä kaikkia jännittää. Julkinen puhuminen on onneksi harjoiteltavissa oleva taito siinä missä mikä tahansa muukin taito. Impropuheissa harjoittelemme 1-2min puheita lyhyellä n.30sek valmistautumisajalla. Aiheen saat vasta lavalla ja sisällön keksit lennosta. Impropuheet ovat nopea ja joustava tapa tulla paremmaksi puhujaksi.

Ota harppaus puhujana!

Impropuheilla voidaan saada lyhyessäkin ajassa suuria harppauksia eteenpäin puhujana. Nouset lavalle, saat aiheen, pidät 1-2min puheen. Sen enempää valmistautumista ei tarvita. Impropuheet ovat hauska ja nopeatempoinen tapa saada kokemusta lavalla sekä puhujana. Impropuheilla saamme helposti määrällistä harjoitusta ja jo muutaman kerran jälkeen on havaittu suuria vaikutuksia puhujissa.

Effective Communications -koulutusputki

Effective Communications koulutusputki koostuu neljästä eri koulutuksesta, jotka pyrkivät tehostamaan osallistujan omaa viestintää eri näkökulmista. Koulutuksia suositellaan käytävän järjestyksessä parhaimman oppimiskokemuksen saavuttamiseksi, mutta osallistuminen yksittäiseen tai kiinnostavimpiin on myös mahdollista. Koulutukset järjestetään englanniksi. 

JCI Effective Communication series is 4-part facilitation series that aims to provide a well-rounded understanding of communication effectively. The series covers concepts including why communication is important, organization and development, delivery techniques, planning and execution.

Effective Communications:
Mastering Management, Tue 4.10.

Koulutus keskittyy keinoihin, joilla viestijä varmistaa, että viesti on ymmärretty ja että viestintä myös johtaa halutunlaiseen toimintaan.

The JCI Effective Communication: Mastering Management course focuses on how to ensure your message is understood and acted upon by being persuasive and  managing all aspects — even challenges — within a presentation. 

Effective Communications:
Message Delivery, Fri 7.10.

Koulutuksessa tarkastellaan esitystapoja, joilla saada oma viesti välitettyä mahdollisimman tehokkaasti viestin tarkoituksen ja tavoitteen huomioiden. 

The JCI Effective Communication: Message Delivery course explores the most effective types of presentations based on the message’s purpose and focuses on building the most effective presentation to deliver the message. 

Effective Communications:
Building a Foundation, Sat 8.10.

Koulutuksessa keskitytään kestävän vaikutuksen aikaansaamiseksi erityisesti viestinnän keinoin. Koulutuksessa tarkastellaan sanallista ja sanatonta viestintää, kirjallista viestintää sekä kuuntelemista.

Being able to communicate effectively is the most important of all life skills. Communication is simply the act of transferring information from one place to another. How well this information can be transmitted and received is a measure of how good our communication skills are. Developing your communication skills can help all aspects of your life, from your professional life to social gatherings and everything in between. The ability to communicate information accurately, clearly and as intended, is a vital life skill and something that should not be overlooked. It is never too late to work on your communication skills, and by doing so you can improve your quality of life.

Effective Communications:
Crafting Your Message, Sun. 9.10.

Koulutus keskittyy oman viestin esiintuomiseen mahdollisimman tehokkaasti ja kiteytetysti. Koulutuksessa tarkastellaan erityisesti tehokkaan viestin rakennetta ja sen muotoilua. 

The Effective Communication: Crafting Your Message course is designed for JCI members who want to learn the structural components of building an effective message. During this course, participants will explore features and elements of crafting a high-impact presentation, participate in activities that exercise creative ways to create concepts, as well as learn the planning process for presenting a presentation as effectively as possible. 

Ohjelma

Start & First Timers 

Oletko ensimmäistä kertaa kansallisessa kokouksessa? Onko myös Start-koulutus jäänyt vielä käymättä? Tule mukaan kuulemaan, mistä kamaritoiminnassa oikein on kysymys, tutustu muihin ensikertalaisiin ja saa loistava startti kokousviikonlopulle!  Start-koulutus pidetään lupsakkaasti englannin, suomen ja savon kielen sekoituksena, kouluttajana Mari Hamara Kuopion Nuorkauppakamarista. Tästä on hyvä jatkaa suoraan tulojuhlaan!

Debatti 

Kenen argumentit osuvat ytimeen, kuka laulaa vastustajansa suohon? Debatointi on jokavuotinen perinne nuorkauppakamarissa, ja kansallisessa vaalikokouksessa mittelöidään debatin Suomen mestaruudesta! Jokaisella alueella järjestetään alueelliset kisat alueiden omissa vaalikokouksissa, ja kansallisessa vaalikokouksessa kohtaavat alueiden mestarit. Luvassa on tiukkaa argumentointia, mielenkiintoisia aiheita ja takuuvarmaa viihdykettä!