Ohjelma

Huippupuhujia ja timanttista ohjelmaa

Ohjelma täydentyy jatkuvasti järjestelyiden edetessä. Tältä sivulta löydät koulutusten, puhujien ja sosiaalisen ohjelman tiedot. 

Ohjelmamuutokset mahdollisia

Keynote speakers

Ismo Apell

Vuorovaikutuksen sietämätön keveys

Vuorovaikutuksen sietämätön keveys pitää sisällään mahdollisuuden tutkia ihmisten välisiä vuorovaikutustilanteita, sanattoman viestinnän ja kehonkielen kautta. Puheenvuorossa tutkitaan muun muassa työpaikkauupumuksen ja työssä jaksamisen perimmäisiä syitä, jotka ovat pääasiallisesti ihmisessä itsessään olevia vuorovaikutusongelmia. Luennolla ei anneta valmiita vastauksia, vaan annetaan kuulijan pohtia asioita itse. 

Näyttelijä-ohjaaja ja yrittäjä Ismo Apell käy puheenvuorossaan erilaisia tilanteita läpi omakohtaisten kokemusten ja tarinoiden kautta. Luento on äärimmäisen huumoripitoinen ja viihdyttävä, jossa itse opetus on piilotettu viiltävän komiikan ja itseironian ruoskaan.  

Ismo tunnetaan parhaiten muun muassa tv-sarjoista Puhtaat Valkeat Lakanat, Karjalan Kunnailla, sekä Keihäsmatkat. Hän toimii kahden yrityksen ja kahden kesäteatterin toimitusjohtajana, joiden lisäksi Ismo järjestää Tuotantotalo Turpatallin kautta luentoja ja koulutuksia muun muassa kehonkielestä ja yrittäjyydestä. 

Ismo Apell

Huippupuhujia ja kouluttajia

Koulutukset

Koulutusohjelmista löytyy kattava valikoima, lue lisää kouluttajista ja puhujista alta. Koulutusohjelman sisällöistä löydät taatusti sinua ja bisnestäsi tukevat ohjelmat!

Hakukoneoptimoi tekstisi ja tavoita
lukijasi

Koulutuksessa tutustutaan hakukoneoptimoinnin perusteisiin blogitekstin tai muun artikkelin optimoinnin näkökulmasta. Koulutus keskittyy erityisesti yksittäisten artikkeleiden optimointiin sekä työkaluista WordPressin Yoast SEO -lisäosaan.

Koulutus sopii sinulle, joka

 • kirjoitat blogitekstejä tai muita artikkeleita tai 
 • toteutat verkkosivuille tuotetekstejä tai 
 • haluat oppia optimoimaan WordPress-julkaisujärjestelmällä toteutettuja sivuja.
 • Aiempi WordPress-osaaminen on eduksi, muttei välttämätöntä.

Koulutuksessa opit 

 • artikkelin optimoinnin perusteet kuten missä yhteyksissä halutun hakusanan tulee esiintyä ja miten artikkelin otsikko tukee optimointia, 
 • Yoast SEO-lisäosan toimintaperiaatteen, 
 • huomioimaan hakukoneoptimoinnin artikkelin toteutusvaiheessa. 

Kouluttajana toimii
Joanna Hoffren
toimitusjohtaja, e-Sollertis Oy

Joanna toteutti ensimmäiset verkkosivunsa 2000-luvun alussa, josta lähti liikkeelle innostus verkon valjastamiseen markkinoinnin käyttöön. Vuosien varrella hän on ollut toteuttamassa verkkosivuja ja niiden optimointia, rakentanut markkinoinnin automaatioita, valmentanut ja auttanut yrittäjiä siirtämään toimintaansa verkkoon. Vapaa-ajalla Joanna kirjoittaa Älykodin avaimet -blogia.

Sollertis toteuttaa asiakkailleen vaikuttavaa verkkonäkyvyyttä, joka sisältää hakukoneoptimoinnin toteuttamista, verkkosivujen uudistamista, digimarkkinointia ja taustalla pyörivien palvelinjärjestelmien tarjoamista.  

Aktiivinen viestintä ja vuorovaikutus etätiimissä

Sanna-Riikka_Valtonen

Tässä koulutuksessa saadaan eväitä virtuaalisen vuorovaikutuksen lisäämiseen ja sen ymmärtämiseen, mitä tulee ottaa huomioon, millaisia pelisääntöjä rakentaa ja miten aktivoida tiiminjäseniä etätiimissä.

Kenelle

 • Hajautettua tiimiä tai etätyötä johtaville esihenkilöille, projektipäälliköille ja tiimin vetäjille
 • etätiimeissä toimiville asiantuntijoille, jotka haluavat kehittää niin omia kuin koko tiiminsä virtuaalivuorovaikutustaitoja.
 • Erinomainen paketti jokaiselle nuorkauppakamarin hallitus-, alue- ja keskusliittovirassa toimivalle.

Mitä saat koulutuksesta

 • Työkaluja ja ideoita vuorovaikutuksen lisäämiseen
 • Osaamista pelisääntöjen rakentamiseen
 • Ideoita tiiminjäsenten aktivointiin
 • Vinkkejä yhteisöllisyyden rakentamiseen ja ylläpitämiseen

Kouluttaja toimii
Sanna-Riikka Valtonen
Timanttia Consulting Oy

Kouluttaja Sanna-Riikalla on yli 15 vuoden kokemus etäjohtamisesta sekä vuorotyön johtamisesta vähittäiskaupassa. Hän on myös tehnyt 100-prosenttista etätyötä kotitoimistosta kansainvälisessä tiimissä vastaten koko Suomen myyntiverkoston johtamistaitojen ja myynnin kehittämisestä.

Sanna-Riikalta löytyy runsaasti hyviä vinkkejä käytännön etätyöhön niin työntekijän kuin esihenkilön näkökulmasta. Esihenkilöiden ja työntekijöiden kouluttaminen ja valmentaminen on sisältynyt osaltaan hänen työnkuvaansa koko työuran ajan.

Iloisen pirskahtelevalla tyylillään Sanna-Riikka tuo teorian konkreettisiksi käytännön toimenpiteiksi. Hänellä on myös vahva kyky tuoda strategia osaksi liiketoimintaa. 

Draivia esiintymiseen

Tiina_Naumanen_kuva

Millaista on hyvä esiintyminen? Miten vakuutetaan ja argumentoidaan? Miten rakennetaan herättävä hissipuhe? Voiko esiintymisjännitystä lieventää? Mitä etäesiintymisessä kannattaa huomioida?

Työpajasta saat 

 • eväitä oman viestintätyylin ja viestijäkuvan löytymiseen sekä
 • varmuutta ja työkaluja vakuuttavaan ja vuorovaikutteiseen esiintymiseen. 

Työpajassa harjoitellaan asiantuntijan esiintymistaitoja kuten kohdentamista ja vakuuttavuutta, treenaillaan herättävää hissipuhetta sekä annetaan työkaluja esiintymisjännityksen lieventämiseen. Kaikki tämä tietenkin hyvällä ja kannustavalla draivilla. 

Kouluttajana toimii
Tiina Naumanen
Viestintäkoulutus Draivi

Tiina Naumanen (KM, FM) työskentelee viestinnän ja draaman kouluttajana sekä esittävän taiteen ammattilaisena vuonna 2008 perustetun yrityksensä Viestintäkoulutus Draivin kautta. Hänen erityisosaamisenaan on mm. esiintymistaitojen, vuorovaikutustaitojen ja ryhmäviestintätaitojen kouluttaminen. 

Koulutusmenetelminä Tiina käyttää toiminnallisia menetelmiä, joissa korostuu toiminnallisuus, konkreettisuus ja elämyksellisyys. Tiinalla on yli 20 vuoden kokemus yritysten ja yhteisöjen kouluttamisesta sekä vahva osaaminen myös opettajana ja asiantuntijana eri oppilaitoksista. Esiintymisen kentällä Tiina työskentelee mm. näyttelijänä, ohjaajana ja juontajana.

Viestinnän monet kasvot

Marko Kilpi

Puheenvuorossa kuulemme siitä, miten erilaista viestintä on riippuen siitä, että kuka viestii ja kenelle viestitään. Kansanedustajan, kirjailijan ja poliisin viestintä eroavat toisistaan todella paljon. Miten kohderyhmä otetaan huomioon ja miten viesti saadaan perille?

Kouluttajana toimii
Marko Kilpi
Poliisi, kirjailija ja kansanedustaja

Puhujana toimii Marko Kilpi. Hän on kuopiolainen kirjailija, poliisi ja Kokoomuksen kansanedustaja. Markon leipätyö sijaitsee Kuopion pääpoliisiasemalla, jossa hän toimii hälytys- ja valvontaosaston vanhempana konstaapelina. 

Kriisiviestinnässä johtajuus ratkaisee lopputuloksen

Jenni-Rajahalme_kuva

Ympäröivästä maailmasta on tullut nopeampi kuin koskaan. Jokaisen toimijan pitää valmistautua kriisiviestintään selkeänä osana toimintaa. Miten se tehdään? Miksi johtajuus on merkittävä osa kriisiviestintää? 

Kouluttaja toimii
Jenni Rajahalme
Viestintätoimisto Kumppania

Jenni Rajahalme on toiminut kriisiviestinnän asiantuntijana yrityksille, yhteisöille ja julkisuuden henkilöille yli kymmenen vuoden ajan. 

Hän kuvaa kriisiviestintää näin: ”Olen nähnyt kaiken mahdollisen ja mahdottomaltakin tuntuvan tapahtuneen erilaisissa viestinnän kohuissa. Lähes aina kriisit tulevat yllättäen ja silloin jokainen käytettävissä oleva minuutti pitää käyttää oikein. Jos on valmistauduttu perusasioiden osalta, sitä parempi on yleensä lopputulos.”  

Jenni Rajahalme on viestintätoimisto Kumppanian osakas ja viestinnän asiantuntija. Hänellä on taustalla yli 15 vuoden kokemus työelämän ja viestinnän kehittämisestä. Hän on vaikuttanut järjestötoiminnassa yli 12 eri hallituksessa sekä neljän eri yrityksen hallituksessa. Hän on Suomen Nuorkauppakamareiden entinen kansallinen puheenjohtaja vuodelta 2017. 

Effective Communications -koulutusputki

Effective Communications koulutusputki koostuu neljästä eri koulutuksesta, jotka pyrkivät tehostamaan osallistujan omaa viestintää eri näkökulmista. Koulutuksia suositellaan käytävän järjestyksessä parhaimman oppimiskokemuksen saavuttamiseksi, mutta osallistuminen yksittäiseen tai kiinnostavimpiin on myös mahdollista. Koulutukset järjestetään englanniksi. 

JCI Effective Communication series is 4-part facilitation series that aims to provide a well-rounded understanding of communication effectively. The series covers concepts including why communication is important, organization and development, delivery techniques, planning and execution.

Effective Communications:
Mastering Management

Koulutus keskittyy keinoihin, joilla viestijä varmistaa, että viesti on ymmärretty ja että viestintä myös johtaa halutunlaiseen toimintaan.

The JCI Effective Communication: Mastering Management course focuses on how to ensure your message is understood and acted upon by being persuasive and  managing all aspects — even challenges — within a presentation. 

Effective Communications:
Message Delivery

Koulutuksessa tarkastellaan esitystapoja, joilla saada oma viesti välitettyä mahdollisimman tehokkaasti viestin tarkoituksen ja tavoitteen huomioiden. 

The JCI Effective Communication: Message Delivery course explores the most effective types of presentations based on the message’s purpose and focuses on building the most effective presentation to deliver the message. 

Effective Communications:
Building a Foundation

Koulutuksessa keskitytään kestävän vaikutuksen aikaansaamiseksi erityisesti viestinnän keinoin. Koulutuksessa tarkastellaan sanallista ja sanatonta viestintää, kirjallista viestintää sekä kuuntelemista.

Being able to communicate effectively is the most important of all life skills. Communication is simply the act of transferring information from one place to another. How well this information can be transmitted and received is a measure of how good our communication skills are. Developing your communication skills can help all aspects of your life, from your professional life to social gatherings and everything in between. The ability to communicate information accurately, clearly and as intended, is a vital life skill and something that should not be overlooked. It is never too late to work on your communication skills, and by doing so you can improve your quality of life.

Effective Communications:
Crafting Your Message

Koulutus keskittyy oman viestin esiintuomiseen mahdollisimman tehokkaasti ja kiteytetysti. Koulutuksessa tarkastellaan erityisesti tehokkaan viestin rakennetta ja sen muotoilua. 

The Effective Communication: Crafting Your Message course is designed for JCI members who want to learn the structural components of building an effective message. During this course, participants will explore features and elements of crafting a high-impact presentation, participate in activities that exercise creative ways to create concepts, as well as learn the planning process for presenting a presentation as effectively as possible.